Laulaja-lauluntekijä

Olga Wilhelmiina on monen mutkan kautta jyväskylään asettunut laulaja-lauluntekijä ja pianisti. Hänen musiikilliset juurensa ovat klassisessa pianonsoitossa, mutta vuosien varrella mukaan on tarttunut vaikutteita aina popista laulelmaan ja suomirockista kansanmusiikkiin. Laulaminen on kulkenut hänen mukanaan aina – samoin kuin käytännössä myös piano, jonka opinnot Olga Wilhelmiina aloitti jo 4-vuotiaana.

Olga Wilhelmiinan lauluissa tekstit ovat suomenkielisiä ja vahvasti tarinallisia. Punaisena lankana kappaleissa kulkee piano. Kokeneena esiintyjänä hänen valttejaan ovat takuuvarma livelaulu ja taidokas livepianismi yhdistettynä tarinankerrontaan – tarvittaessa överidramaattisellakin otteella. 

Olga Wilhelmiina julkaisee loppuvuodesta 2022 uutta musiikkia. Vuorovesi-singlejulkaisun kanssa samaan aikaan julkaistaan myös musiikkivideo, joka on kuvattu Päijänteen upeissa maisemissa. Myös artistin ”teemabiisin” – Pianonaisen – julkaisu kolkuttelee jo ovella (#pianonainen).

Joulukuussa 2022 Olga Wilhelmiina keikkailee ”Olipa kerran joulu” -soolokiertueensa parissa muutamilla paikkakunnilla. Ensimmäisestä adventista alkaen suoratoistopalvelu Spotifyssa on myös kuultavissa joukko uusia joululauluja, joita taiteilijalle on vuosien varrella kertynyt pöytälaatikkoon. 

Musiikin tekijänainen

Olga Wilhelmiina on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta ja tehnyt pitkään uraa musiikinopetuksen parissa niin bändikerhon ohjaajana, pianon vapaan säestyksen opettajana kuin peruskoulun musiikinopetuksessakin sekä ala- että yläkoulussa. 

Kokemusta on karttunut myös muista musiikin alan tehtävistä. Hän on ollut mukana mm. Lastenmusiikkiorkesteri Pikku Papussa, muusikkona Ilkka Alangon sooloprojektin (Elektra) kiertuebändissä ja osallistunut The Voice of Finland -laulukilpailun 11. kaudelle selvittäen tiensä aina TV-livelähetyksiin saakka. Olga Wilhelmiinan käsialaa ovat myös säestykset useisiin Tammen julkaisemiin, suosittuihin ”Soiva laulukirja” -sarjan kirjoihin. Kovasti samannäköinen hahmo on voinut tulla vastaan säestystehtävässä joka jouluisessa lastenohjelmassa aina 1990-luvun lopulta asti – mutta joulu on salaisuuksien aikaa, joten ei siitä sen enempää.